Pomozte vydat Knížku pro prvňáčka

10.12.2012 12:35

Projet Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka je zaměřen na letošní žáky prvních tříd základních škol. Žáci se do projektu hlásí prostřednictvím dětských oddělení veřejných knihoven. 

Úspěšní účastníci projektu obdrží na závěr první třídy zdarma „Knížku pro prvňáčka“. Je specifická tím, že je vydána pouze pro prvňáčky v příslušném školním roce a nedá se nikde koupit. Letos dostanou děti knížku předního českého básníka Radka Malého a výtvarnice Alžběty Skálové.

Peníze potřebujeme na vydání co největšího množství výtisků knížky, aby mohlo být odměněno co nejvíce přihlášených dětí. Loni dostalo knížku 20 000 dětí. 

Pravidla pomoci

Projektu se mohou zúčastnit pouze žáci základních škol v České republice. Každý čtenář bude zařazen do jedné z kategorií:

  • 1.–5. třída ZŠ
  • 6.–9. třída ZŠ

Čtenáři mohou získat odměnu pouze za přečtené knihy ze své kategorie nebo z kategorie o jednu úroveň vyšší. Knihy zařazené do soutěže si můžete vypůjčit v naší knihovně v Dolním Bousově.

Testy

Pro testování musí být čtenář přihlášen. Každý test trvá 5 minut. Úspěšný je pouze takový test, u kterého byly zodpovězeny všechny odpovědi správně.

Příspěvky

Za každý úspěšný test bude připsáno 50 korun kreditu. Kredit 50 korun lze převést na vybranou charitu.

 

Pomozte i vy svým mladším kamarádům. Za vaši podporu moc děkujeme.

Pomoci můžete na stránkách nadace Čtení pomáhá (www.ctenipomaha.cz).