Moderní hledání pokladů

14.06.2011 10:38

Geocaching je dobrodružná hra pro děti i dospělé jakéhokoli věku - hledání ukrytých schránek a „pokladů" pomocí udaných GPS souřadnic. Udané souřadnice vás dovedou na zajímavá místa a díky nim zažijete skvělé výlety do přírody i měst. České stránky o této zábavě najdete na www.geocaching.cz.

Přečtěte si knihu z dolobousovské knihovny a zapojte se do této stále populárnější hry i vy!

O knize

Tajná kniha Šerosvitu

Děj se odehrává v Čechách v naší současnosti. Tajná kniha Šerosvitu je příběhem dvou míšenců, bratra a sestry, kteří od sebe byli v dětství odděleni, on vyrůstal v mnoha zlatobytnostech Šerosvitu, ona v Liberci. Oběma je jim v patách Vymítač ze Šerosvitu, jehož jediným úkolem je udržet oba světy od sebe oddělené.

Legenda ke hře

Před dávnými lety, tak dávno, že si to lidé nepamatují ani skrz báje a mýty, byly spojeny světy lidí a přízraků. Lidé však toužili po stále větší moci a bohatství, a k tomu jim měla posloužit Říše šera. Šerosvit byl donucen se bránit - nemohl ale bojovat přímo, a tak se od světa lidí neodvratně oddělil. Zbyly jen protesty a nářek, jež se změnily v utichající šepot. Ne vše však bylo zapomenuto. Po světě stále putuje pětice starodávných svitků připomínajících okamžik rozdělení Světla a Šera a poslání těch, kdo světy chrání…

Cesta za svitky

Svitky jsou pečlivě ukryté - najít je ovšem může každý, pokud dobře hledá. A pokud má „mapu k pokladu" (GPS souřadnice), je cesta náhle mnohem jasnější. Nyní máte možnost vyrazit za tajemnými svitky - v geocachingových schránkách v ČR jich od počátku dubna přebývá pět. Souřadnice můžete nalézt na fóru webu geocaching.cz. Když svitek najdete, vyměňte jej za jiný předmět a doneste jej do nové schránky a novou polohu zadejte do geocachingové diskuze. Na e-mail knihaserosvitu@gmail.com můžete zasílat své zážitky z hledání svitků a popisy míst ze svého pátrání, která vám připomínala Šerosvit. Nejhezčí příspěvky zveřejníme na stránkách www.serosvit.cz a autor nejlepšího posléze získá Tajnou knihu Šerosvitu s věnováním a podpisy všech autorek.